Karakterkrav i gymnasiet skal realiseres

Karakterkrav i gymnasiet skal realiseres Julie Gottschalk, Folketingskandidat(DF) i Sydjylland, Byrådsmedlem(DF) i Varde, Hovedbestyrelsesmedlem i DF Ungdom og Didde Nielsen, bestyrelsesmedlem i DFU Esbjerg og Omegn.


Gymnasiet er ikke et springbræt til arbejdsmarkedet, tværtimod kan gymnasieuddannelsen i de fleste tilfælde ikke stå alene. Gymnasiet er blevet en tradition, der følger efter Folkeskolen. Det skal vi have gjort op med. Gymnasiet skal akademiseres, så fagligheden bliver højere, og giver et bedre spring til en videregående uddannelse.


Socialdemokraterne siger, at uddannelse giver et rigt liv. Uddannelse er et bredt begreb, og det kan ligeså godt betyde en erhvervsuddannelse. At lade unge, der ikke er boglige, bruge 3 år til gymnasiet for derefter at tage en erhvervsuddannelse, er ikke den rigtige løsning. Vi skal have brudt med den tradition. Gymnasiet er ikke en almen uddannelse, som man skal have ligesom Folkeskolen. Et karakterkrav på 6, vil sende en klar besked om, at det belønner sig at arbejde målrettet, ligesom alle andre ting i livet.