Valgplakater er en udfordring for blinde

Medlemsindlæg af: Anders Ladegaard 


Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke er den helt store tilhænger af valgplakater. Selvom det logistiske kan være en udfordring, er det dog ikke det som er mit problem med dem. Vi har hørt gang på gang at vores folk er kommet til skade i trafikken under ophængning og nedtagning. Dette skal dog ikke være min svanesang i dette indlæg.


 


Under folketingsvalgkampen havde jeg naturligvis også min andel i pælene. Bevares de siger jo det er det bedste middel, men pludselig fik jeg en henvendelse fra en borger som hævdede at hun kendte en blind person, som var gået lige lukt ind i en af mine valgplakater.


 


Jeg besluttede at undersøge sagen og efterlyste denne blinde person. Ganske rigtigt fik jeg fat i T. Han var gået ind i en af mine valgplakater, som hang lidt for lavt. T fik i mødet en gedigen hudafskrabning i panden. Jeg bringer her et lille udpluk fra T`s eget udsagn af hvordan hans dagligdag bliver når plakaterne kommer i pælene:


 


Valgplakater og lignende materialer er så tynde, så jeg som blind ikke kan høre den, fordi den ikke rigtigt afgiver nogen akustisk lyd, ligesom en dør, en væg, et parkeret køretøj etc. derfor "overså" jeg, at plakaten var gledet på den lygtepæl, som den var ophængt på.


 


Jeg har en lille, men meget inderlig bøn til dig: Vil du ikke oplyse dine kolleger om vigtigheden af, at deres plakater er sikret bedst muligt, så vi undgår situationer som denne fremover? Jeg synes valgkampen 2015 har været kendetegnet af, at flere valgplakater blot her i byen har været potentielt farlige for mennesker, som ser dårligt. Din plakat, som blot var gledet lidt er ikke det værste jeg har set. Det absolut værste var en plakat, hvorpå der sad strips, som ikke var afklippede. Havde det været tilfældet med den plakat, som jeg fik "set på nært hold" så kunne det muligvis have påført en øjenskade, fordi spidsen stak ud i luften, og den passede faktisk næsten med min højde. Jeg er knapt 186 cm.


 


Mit fokus har i denne sag på ingen måde handlet om, hvilket parti eller hvilken kandidat, som plakaten har tilhørt, men blot det faktum, at det ikke var en så spændende oplevelse at nærstudere den ufrivilligt. Trods min humoristiske tilgang til emnet, så er det vigtigt for mig at understrege!Det blev hermed understreget. Vær nu opmærksomme derude når i skal i pælene igen. Se jer godt for, pas på hinanden, sørg for de hænger godt og klip for alt i verden den nederste strips så den ikke prikker et øje ud!